Wednesday, 29 August 2012

The awkward moment .

And now we are stranger 
semalam , masa aku tgk kelam kabut nak baca buku Bm , pegang sampai tiga buku kat tangan . Depan pintu kelas aku jalan berundur , tetiba aku rasa ada bayang bayang belakang aku , pusing kepala aku , dongakkan sikit . Dia berdiri betul betul belakang aku , kalau aku kiteorang mcm dulu paling tidak tangan dia  yang besar tu akan ada betul betul depan muka aku , pastu aku akan marah dia sbb langgar aku . Sambung tadi ,aku cakap Sorry , aku minta maaf ? tak tahu sbb apa , spontan keluar dari mulut aku . dia pandang aku , muka dia mcm ada benda nak cakap , aku pandang dia balik *ten second maybe* , dia blah mcm tu . 

Tadi , masa rehat aku baru balik dari kantin , kalau tak salah aku  . Aku jalan nak masuk kelas , aku nampak dia , dia lambai , aku rasa dia lambai kat zie . Dia kacau zie , aku terus masuk kelas . Dia tak pandang aku pun . 

aku berdiri dekat koridor depan kelas dia , cakap cakap dengang LWS dengan gf dia . aku nampak zie masuk kelas dia , pergi dekat N . Aku nampak dia main dengan zie , dia hulur tangan dia dekat zie mcm dia selalu buat kat aku . Pandang je dia . Tetiba aku teringat something . Panggil N , tanya pasal sidang redaksi , N cakap cakap tapi aku tak focus kat N , mata aku asyik pandang dia je. Aku masuk kelas dia cakap dengan F , tiba tiba dia nampak aku dia terus keluar . pergi kelas aku la tu . 


 Me : Zie dia tak suka aku . 
Zie : Hah ?
Me : Dia tak nak cakap dengan aku pun , aku masuk kelas dia , dia keluar . Bila dia dalam kelas kita , aku masuk dia keluar pergi kelas dia . 
Zie : Mana dia ?
Me : Dalam kelas kita . 
Zie : *pergi tgk dalam kelas*  *angguk* dia ada . 
Me : Hmmm , * sambung baca Literature dekat koridor kelas* .
Zie : * masuk kelas keluar balik * *look at me* , jangan la sedih . 
Me : Aku tgh baca ni laa . *sigh* . 


aku still duduk dekat koridor , menahan sakit perut . Nak masuk kelas , takut dia tak selesa . So aku mengalah aku baca buku kat luar kelas je . Dia keluar , dia pandang aku , aku pandang dia . *ten second maybe*  . aku pandang tempat lain . 

No comments: