Wednesday, 3 April 2013

[MV Review ] Talk To My Face - D-unit

assalamualaikum , hello guys .
so today i'm gonna do MV Review talk to my face by d-unit . Tell the truth today is the first time i watch the MV . So let's start the review . This song produced by zico block B . that's way i kinda excited wanna do this review . heeeee

Music Video : From what i watched , the Mv talked about a couple . If u watched the MV and read the translation . Semuanya berkaitan . I mean the lyrics and the Mv sync really well . u na what i mean ? * imitate yongguk* :D okay let me explain . The Mv talked about a girl who try to contact her boyfriend , but there's no answer and she and her friend went to the boy house to look at what the boy doing , and they saw the boy laughing so hard while reading a book / magazine / comic *i'm not sure about it , and i don't really care* . Ohhh wait , why i write the review in english . ahhh it's weird .  okay i'm gonna write in malay . Lepas diorang tengok lelaki tu gelak sakan so diorang rasa geram sebab lelaki tu tak jawab call perempuan tu tapi having fun reading . so diorang pergi serang lelaki tu . untuk mintak penjelasan .
Next , bila perempuan tu dengan lelaki tu pergi dating then perempuan tu perasan yang lelaki tu tak pakai cincin couple diorang . Dia sorang je yang pakai . Perempuan tu rasa marah then pergi macam tu je . Lepastu lelaki tu baru sedar hari tu hari penting something like their anniversary . i think * i'm not really sure because the note at the calendar write in hangul , it's hard for me to read* . . Then perempuan tu duduk sorang sorang dalam bilik . dia rasa sedih . Lepastu kawan dia panggil dia keluar dari bilik tu , kawan dia buat dia berjalan undur , dia tak suka maybe dia rasa rimas . Tapi bila dia pusing dia tengok lelaki bawak kek . dia pun terkejut , then lelaki tu tunjuk rantai kat leher dia yang ada diorang punya couple ring . maybe lelaki tu pakai couple ring as rantai selama ni . So the Mv was happy ending .
Ohh i forgot to tell u guys the main actor and actress for this mv is Unji D-unit and the boy is the one in to the beautiful you . i don't know what his name . If u guys know who is he , tell me okay ? 


The Song : honestly i like this song since the first time i watched their performance at MuBank . It's really cool . But the song kinda same with block B style . Maybe because Zico the one who write this song . expecially the brraaaahhhhhhh part . it's really zico style . so sometimes when i listening to this song it's remind me of block B . ohoho , i miss them *sobbing*



The Lyrics : Lyrics lagu ni adalah luahan perasaan si perempuan bila boyfriend dia mula berubah . Diorang dah jarang keluar date , bila phone call conversation diorang sekejap je , bila diorang pergi date , diorang dah tak hold hands . boyfriend dia jadi dingin , lelaki tu pun dah tak pakai couple ring diorang so perempuan tu rasa yang dia bertepuk sebelah tangan . Perempuan tu nak boyfriend dia bg tahu apa masaalah dia . Kenapa dia moody . Apa yang buat dia risau , ada sesuatu yang dia tak suka ke . Dia nak lelaki tu berterus terang kenapa dia sensitive sangat . Perempuan tu tertanya , boyfriend dia ada buat salah ke sampai tak boleh tengok muka dia atau dia dia dah tak cantik atau boyfriend dia dah tak suka kan dia . Perempuan tu penat cuba call boyfriend tapi tak berjawab . dia tanya adakah dia yang bersalah .dia cuma nak waktu kembali balik macam mula mula dia ,the day the whole things were clear and innocent . 



 The Dance : it's cool kinda cute . but macam aku cakap pasal the song , dia macam block B punya style . 
Atau aku yang sebenarnya terlalu terbayang bayang kan Block B . Entah laa . 


So The Enddd .
byebye .
xoxo .

No comments: