Monday, 8 April 2013

[ Review ] Man In Love By Infinite

kinda lazy to do my own GIF . So i take this from tumblr . 
Assalamualaikum . Hi guys .
 i decide to do Man In Love Review . I know i'm late to do this review , but i don't care . Ahaha . So let's start . 

The MV : The Mv talked about what the guys gonna do if they fall in love . Macam tajuk dia la " Man In Love " . Apa yang terjadi kat lelaki tu , apa yang dia akan buat bila dia fall in love . Setiap sorang menggambarkan apa  yang lelaki tu akan buat bila dia fall in love.  L , dia asyik senyum je , apa yang dia ingat hanya la pasal cinta . In other word to say is "Angau" . haha . Woohyun , he learn to play piano . Sanggup masuk kelas yang di mana semuanya kanak kanak sahaja yang berada disitu . sungyeol , he cook for make a surprise * i think  * sebab , dia letak kertas yang ada tulis I love you dalam makanan tu . Entah apa nama makanan tu . Hoya , dia nak cari hadiah untuk perempuan dia yang suka , tapi dia tak tahu nak beli apa . Dia try handbag , shoes , tapi dia tak tahu saiz perempuan tu so he end up test kasut tu kt kaki dia .  but last sekali dia belikan rantai untuk perempuan tu . Sunggyu , aku rasa dia nak buat surprise kat perempuan tu dekat bumbung , so dia pasangkan lampu and hias bumbung tu . Maybe dia nak tengok bintang dengan perempuan tu atau pun dia nak confess kat perempuan tu . Dongwoo and Sungjong . i don't really get it when they gonna do . Maybe sungjong , he wanna go out for a date , but he don't know what to wear at last kucing tu yang pilihkan dia baju . And about the cat maybe perempuan tu yang bagi kat dia . Dongwoo , aku cuba faham kan apa yang dia buat . Tapi aku still tak faham . Mungkin dia kapal terbang kertas dan terbangkan kat perempuan . The boys look so adorable in this MV . sungyeol so cute terutama part dia tiup tepung tu . Granpa Gyu , his eyes forever my fav part . ahah . 

The song : The song really nice , i love it . It easy to remember . Lirik dia pun senang nak ingat . most of infinite songs memang senang nak ingat lyrics dia . Maybe sebab diorang sebut perkataan tu sepatah sepatah kot . Perkataan yang senang ingat . ehh , susah laa nak cakap . 

The Lyrics : Lirik tentulah cakap pasal When Man In Love . Dia start humming lagu yang dia tak suka , dia rasa lyric tu ada kena mengena dengan dia , mula ambil kisah pasal penampilan dia padahal sebelum ni dia tak kisah pun , dia start minum coffee yang pahit * maybe to look cool * . Asyik tersenyum tanpa sebab , dia nampak tulisan dalam buku dia , macam tersusun nampak macam nama perempuan tu , nampak perempuan tu dalam movie yang dia tgk , dia nampak bulan macam muka muka perempuan tu . * Angau *
When Man In Love , they gonna give u everything , they wanna stay by your side , they gonna to do everything for you so they not gonna regret it  with just one expectation , u give your heart to them * uhuuuu , cheesy* . 

The Dance : The dance really awesome . start dengan Infinite H , menari kat tengah tengah . It's cool . Infinite tak pernah fail pasal dance . Aku mula suka infinite dulu , pasal diorang sangat awesome dalam bab dancing ni . 

Overall : 4 Star . 

So byebye . :) 


1 comment:

Kim Aera (and Sisters) said...

makanan yang Sungyeol buat tu nama dia Fortune Cookies :>