Tuesday, 21 May 2013

judge


Assalamualaikum , hello , hi . 
Lately , there's someone that aku rasa agak scary . dia introvert person . Dia ada satu aura yang buat orang berfikir negatif pasal dia . Jujur aku cakap , everytime aku dengan member yang lain tengah cakap cakap and gelak , bila dia datang suddenly suasana akan sunyi . The guys gonna talk with him a little bit but for us the girls , we just look  each other . Mungkin benda tu buat dia rasa tak selesa and buat dia beredar dari tempat kiteorang . 

Aku try tanya orang , jahat sangat ke dia tu dulu ? orang tu cerita laa . Dari cerita yang aku dengar he's not that bad . smoking , dalam group . From what i know , dia tak pernah bergaduh , pukul orang and stuffs . Mungkin dia selalu ponteng . That's why teachers selalu aim dia . 

Kadang kadang aku kesian tgk dia , dia nampak lonely . He try to be nice , yesterday masa dah nak balik . The guys dah keluar dulu , so aku and the others macam , dah balik ke , dah balik ke ? tiba tiba dia pandang che-eye and dia cakap " dah balik " sambil angguk kepala . Prove that he try to talk . 

Manusia memang suka judge orang . Aku tak menafikan yang aku pun judge dia dulu . Tapi bila tengok dia alone , membuatkan aku teringat masa aku alone . Masa tu rasa  datang sekolah macam masuk neraka . aku tahu rasa bila alone , aku tahu macam mana rasa bila orang judge kita. Tapi aku tak tahu kenapa kadang kadang aku still judge orang . Need to change that . 

Aku akan try to be nice with him . Talk a little bit . Sebab bg aku bila masyarakat judge seseorang tu , benda tu akan buat orang tu rasa rendah diri yang terlampau . Seriously . Mungkin masa lalu dia buat orang judge dia ,dan buat aura jahat tu ada dekat dia . kita tak boleh judge dia based on masa lalu dia , mungkin dia berubah that's why dia datang sekolah . Who knows ? sebab tak tahu kita kena stop think negatif pasal orang lain . 

Okay that's all .
byebye . 
xoxo . 

No comments: