Friday, 5 July 2013

[ Review ] coffee shop by b.a.p

Assalamualaikum , hello , hi .
it's been awhile since aku buat review . Hari tu ingat nak buat CL dengan Exo punya review . aku tunggu exo punya drama version release  .Tapi tak release pun , so aku batalkan niat aku tu . so today aku nak buat review b.a.p coffee shop . Let's start .

MV : aku suka mv ni , sebab mv ni cantik . dekat mana pun aku berhenti untuk screencap gambar , gambar tu akan jadi gambar yang cantik . setiap frame boleh buat wallpaper . background dia cantik .
tapi ada banyak scenes pelik kat mv ni , satu yongguk berdiri kat tiang di tengah tengah bandar , dengan orang tengah lalu lalang , and yongguk dekat dengan air pancut dengan piano . where in he** , orang letak piano macam tu . part daehyun , pusing pusing kat tiang tu , kenapa perlu main pusing pusing kat situ . youngjae , duduk sambil minum coffee . kalau korang perasan dia duduk dekat kawasan orang lalu lalang , aku tak rasa ada coffee shop kat situ . part last kali , diorang minum coffee sesama tu , that's not coffee shop but kedai steak .

The boys : Diorang sangat handsome and adorable . aku suka tengok part yongguk dekat tepi pantai , dia pakai t-shirt v-neck dengan denim jacket sangat sexy . daehyun as always , memang handsome , youngjae , himchan , zelo semua handsome . 

The lyrics : The lyrics basically cakap pasal , orang yang dah move on lepas diorang putus cinta. Masih teringat apa yang diorang buat dulu. Pergi dekat coffee shop yang diorang selalu pergi macam dah satu habits . tapi sebenarnya diorang dah move on. Kadang kadang  ada perasaan ingin tahu apa yang ex dia tengah buat tapi bukan sebab nak kembali bersama , hanya atas dasar nak tahu apa yang perempuan tu tengah buat , adakah dia dah berubah . 

STARS : aku bagi 6 over 10 . sebab nya aku adalah penggemar lagu hiphop , so lagu macam ni tak kan ada lama dalam playlist aku. But B.A.P did a really great job, just like rain sound , aku suka lagu ni. But bukan untuk di dengar dalam jangka masa yang lama. So aku harap the next 2 MVs gonna be the badass look like how they used to be . 

No comments: