Tuesday, 15 July 2014

#update8



assalamualaikum, hello, anyeong.
i'm back !! * claps claps* hahaha. last update 5 weeks ago. i'm so sorry . memang tak akan bagi alasan kenapa lama tak update blog. diri ini gembira keberlakangan ni. tak terasa kosong. tak terasa unwanted, tak terasa not belonged. semuanya okay. sebenarnya ada je masalah , ada je benda yang menyesakkan kepala tapi dah malas nak fikir , makin fikir makin sakit. makin layan perangai orang makin mengada ngada.

sebenarnya kalau ikut hati banyak soalan yang nak ditanyakan , kenapa ? kenapa ? dan kenapa ?
tapi setiap kali ditanya kenapa , jawapannya mesti tak memuaskan hati. lepas tu sibuk cakap sana sini tak ada orang peduli. apa yang kau nak ? bila ditanya " okay ke tak ni, sakit ke?" kau jawab " aku okay". aku bukan orang yang ada masa nak kaji masalah orang dengan mendalam. bila kau cakap kau okay, aku terima jawapan kau tu walaupun aku tahu kau tak okay sebab setiap manusia ada benda yang dia nak rahsiakan. bukan aku tak peduli tapi aku hormat pendirian kau. tapi kau sibuk canang sana sini tak ada siapa peduli, walhal orang dah tanya. 

okay enough luahan perasan. . sekolah semuanya okay . junior dah ada. meet my very old friend. to be honest, rasa macam nak larikan diri bila nampak dia, sebab tak nak ingat benda lama, tak nak ingat zaman nakal dulu, zaman tak matang dulu tapi dia asyik tegur. aku rasa bersalah pulak. setelah difikir fikir, benda dah lepas mungkin dia dah lupa apa yang kami semua pernah buat dulu. tak semua benda yang jadi masa kawan dengan diorang dulu adalah benda pahit. ada orang cakap dengan aku lari daripada dia umpama aku menolak sepenuhnya siapa diri aku yang dulu. sama seperti aku bencikan diri aku yang dulu. padahal diri aku yang dulu adalah diri yang membawa siapa aku sekarang. diri yang semakin matang. 

belajar, alhamdulillah. sampai sekarang okay. masih cuba mengawal diri supaya diri yang masa penggal satu tak kembali lagi. mengawal diri bukan sesuatu yang mudah. nak kena fokus juga bukan sesuatu yang mudah. tapi akan terus berusaha untuk tak lari dari track ni. kalau terkeluar sikit dari track susah nak kejar apa yang kat depan . 

so that's all . 
byeeee .
anyeonggggg :)

No comments: